Haptotherapie
In de haptotherapie wordt aandacht besteed aan de ervaring van voelen en aanraken. Voelen is ons eerste ontwikkelde vermogen en is verbonden met alle zintuigen en het denken.
We hebben als mens het vermogen om naar binnen te voelen; naar onze verlangens, onze emoties en gevoelens. Zo houden we contact met onszelf. Door het vermogen naar buiten te kunnen voelen, stemmen we af op anderen en onze omgeving.
Lichaam als verhalenverteller
Lichaam, ziel en geest zijn in de haptonomie een ondeelbaar geheel. Het lichaam heeft een geheugen, herinneringen zijn gevangen in beelden en gevoelens, in bewegingen van het lichaam, of juiste de gestokte stilte ervan. In ademhaling of pijn. Haar verhaal is opgeslagen in de cellen zelf. Het drukt uit hoe we ons nú voelen en wat we willen. Het vertelt ons ook waar we vandaan komen: onze emotionele geschiedenis en hoe we geleerd hebben om contact te maken.
Spreek jij de taal van je lichaam?
Het contact met de taal van je lichaam kwijtraken, betekent dat je het contact met je diepe zelf verliest. Uit balans raken ontstaat vaak doordat denken, willen en moeten de overhand nemen. Er kunnen dan vragen ontstaan zoals; Wie ben ik? Wat wil ik? Wat is me overkomen? Wil ik leven of overleven? Wat zijn mijn waarden? Ben ik trouw aan mezelf? Wat vind mijn hart?
Voor wie is haptotherapie
in de praktijk werk ik voornamelijk binnen drie clusters van hulpvragen. Meestal heb ik individueel contact, maar ook in kleine groepen.
Haptotherapie en verwerken
-
- innerlijk kind,
- levensgebeurtenissen,
- ziekte,
- verlies,
- trauma
Haptotherapie lichaam en geest
-
- chronische ziek
- psychosomatische pijn
- stress
- burn out
Haptotherapie en energetisch werken
-
- Levensvragen
- helend vermogen
- meditatie
- bewust worden
Je kunt je aanmelden via het contactformulier, of bellen/appen met; 06 29608292