Haptotherapie

In de haptonomie wordt aandacht besteed aan de ervaring van voelen en aanraken.

We hebben als mens het vermogen om naar binnen te voelen; naar onze verlangens, onze emoties en gevoelens. Zo houden we contact met onszelf. Door het vermogen naar buiten te voelen kunnen we afstemmen op anderen en op onze omgeving.

Lichaam, ziel en geest zijn in de haptonomie een ondeelbaar geheel.DSC05629 (Small)

We wonen levenslang in ons lichaam. Ons lijf is een verhalenverteller. Het drukt uit hoe we ons nú voelen en wat we willen. Het vertelt ons ook waar we vandaan komen: onze emotionele geschiedenis en hoe we geleerd hebben om contact te maken.

Als we ons onbehaaglijk voelen door bijvoorbeeld angst, onveiligheid of pijn dan trekken we ons gevoelsmatig terug. We gaan ons ongemakkelijk voelen, raken gespannen, piekeren veel of functioneren op een andere manier niet. Disbalans ontstaat vaak doordat denken, willen en moeten de overhand nemen.

In de haptotherapie ga je weer merken dat je kunt voelen. Soms zijn er onverwerkte gevoelens die naar boven komen om zo een plaats in het leven te krijgen. Het leert je om gevoelens de ruimte te geven en te dragen.

In de haptotherapie leer je meer los te komen van automatische patronen. Dat geeft de ruimte om nieuwe mogelijkheden te leren kennen in jezelf. Zo kun je op je eigen wijze ervaren hoe je reageert op aanraken, op verbinden of afsluiten, op grenzen, op pijn, druk en belasting.

 

Werkwijze

In het eerste contact gaan we kennismaken en onderzoeken of haptotherapie kan bijdragen aan de vraag die je hebt. Daarna gaan we de haptotherapie starten in overeenstemming met elkaar. Tussentijds gaan we de therapie evalueren, om te kijken of de koers die we varen passend is binnen jouw proces.

Door de aanraking van de therapeut voel je dat er naar je geluisterd wordt. Dat je erkend word en dat je er mag zijn. Daardoor leer je jezelf beter kennen en erkennen in wie je bent.  Dit gebeurt in de haptotherapie door directe aanraking, maar ook in gesprek en door oefeningen.

.Voor een afspraak kun je mailen of bellen.

 

 

© 2016 Dô-B-Essence. Alle rechten voorbehouden.