Meditatie

Heb je het idee geleefd te worden of dat je jezelf voorbij loopt? Ervaar je stress? Zou je graag bewuster willen leven? Beter naar je lichaam luisteren? leren ontspannen?
Dan kan mediteren misschien iets voor jou zijn.

Wat is meditatie

Mediteren doen wij in een kleine groep op ons matje en zitkussen. Het is een moment van stilte en tot jezelf komen in het hier en nu. Ogen dicht, je aandacht naar binnen richten en waarnemen wat er is. Mediteren gaat niet over “niet” nadenken, je hoofd stil krijgen. Mediteren gaat over waarnemen en er geen oordeel over hebben. Laten zijn wat er is, in het hier en nu.

Waarom mediteren?

Het klinkt zo simpel, maar je zult vernemen dat het niet altijd meevalt. Wij zijn allemaal zo gehecht geraakt aan drukte, onbehagen, pijn en stress en niet luisteren naar ons lichaam, dat stil zitten heel confronterend spiegelt hoe het met je gaat. Meditatie kan je helpen verzachten. Het kan je helpen om je focus weer helder te krijgen, vertrouwen te voelen, creatiever en intuïtiever te denken, keuzes te maken. Ook kan je ontspanning vinden in je lichaam, beter gaan slapen. Je bewustwording wordt groter. In het hier en nu krijgt alles een ander perspectief.

Hoe?

Ik geef zowel geleide meditaties, als stilte meditaties. Binnen de meditatie maak ik gebruik van ademhalingsoefeningen, visualisatie oefeningen, mantra’s en klanken. Ik begin elke meditatie met een bodyscan (hele lichaam bij langs) en geleide muziek.
Ik gun het iedereen om te ervaren.

Voor mij is mediteren een manier van leven geworden. Meditatie heeft me geholpen in te zien dat ik mijn gedachten niet ben. Het zijn maar gedachten, en ik ben. Meditatie helpt me elke keer weer om bij mezelf te blijven, waar te nemen, minder te oordelen en zachter, liefdevoller te leven.

praktijk foto healing groep

Praktische informatie

De meditatie les is op dinsdag avond; inloop vanaf 19.15 uur en 19.30 starten wij, tot 20.30.
Er is een matje en een zitkussen aanwezig. Je mag zelf een dekentje of een extra kussen meenemen als je wilt. Daarna kan je nog een kopje thee drinken, voor wij de avond afsluiten.

Voor de data van de meditatie lessen, zie agenda. Kosten 10 euro per les. Betalen per reeks.
Een vaste groep mediteert rustiger, dus het liefst een deelname voor de hele reeks.
Instromen is mogelijk, evenals een proefles (12,50 euro).

Opgeven kan per mail; info@kirstendob.nl of neem gerust contact op voor vragen (06 29608292)

 ©2024 Kirstendob.nl Alle rechten voorberhouden.   Privacyverklaring  |   Algemene Voorwaarden

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?