Wat is Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor alles omvattende levenskracht,  ook wel de levensenergie genoemd.

“Levensenergie is de energie die zorgt voor groei en genezing van alles wat leeft.”

Het is een helende, bewustzijnsontwikkelende energie. Reiki werkt op alle niveaus: lichamelijk, geestelijk, emotioneel en de ziel. Het versnelt je bewustwordingsproces en het versterkt je intuïtie.

Voor veel mensen is Reiki een stap naar binnen, naar de bron, wat vaak een ommekeer in hun leven betekent. Met Reiki kun je ervaren dat je contact maakt met je eigen genezende vermogen. Je kunt het door je handen voelen stromen. Dit genezende vermogen verlicht pijn, heft blokkades op, brengt balans en helpt gevoelens en patronen te helen. Dit is de eerste stap op de lange weg naar zelfverwerkelijking.

 

Hoe kun je Reiki leren?

Je kunt Reiki leren door een korte cursus van twee dagdelen te volgen, die meestal in een weekend wordt gegeven. Iedereen kan een Reiki cursus doen. Er wordt geen vooropleiding verwacht om het te leren. Het is niet gebonden aan een religie of aan een religieuze stroming. De cursussen worden gegeven in de traditie van het Usui systeem van natuurlijk genezen, zoals is doorgegeven door Phyllis Lei Furumoto en volgens de richtlijnen van de Reiki-Alliance. Voor het cursusaanbod, zie de agenda.


DSC03408 (Small)

.

 

© 2016 Dô-B-Essence. Alle rechten voorbehouden.